Hopp til innholdet
Dønn SKB

Dønn SKB

Dønn SKB, selvkomprimerende betong, fyller de fleste støpeformene fullstendig uten vibrering og vinker et etterlengtet farvel til vibrering. Og så sparer du to av tre mann under utstøpingen.

Dønn SKB behøver i de fleste tilfeller ikke å vibreres, men på vanskelig tilgjengelige steder kan det vibreres litt forsiktig (litt staking eller bruk av gummihammer kan hjelpe). Den flyter ut av seg selv og fyller forskalingen fullstendig. Selvkomprimerende betong er en kjempefordel i tett armerte konstruksjoner der det er vanskelig å vibrere, for eksempel vegger og søyler. Det forenkler støpetekniske problemer i slanke konstruksjoner, ved utsparinger og der det er brukt overforskaling. Det blir mindre riss og porer. Det gir en helt annen overflatefinish og mindre behov for sliping og sparkling.

Dønn SKB kan kombineres med Dønn Armert. Da slipper du to arbeidsoperasjoner – både armering og vibrering. Denne egner seg svært godt til gulv.

Vibrering er en lite HMS-vennlig arbeidsoperasjon og dessuten mannskapskrevende. Med Dønn SKB løser du problemet ved å ta det helt bort. Dønn SKB flyter ut av seg selv, og du kan spise suppe uten å søle, også når du har støpt om dagen.

Når du støper med Dønn SKB, må du sørge for tett forskaling, ellers renner finstoffet ut. Dønn SKB bearbeides gjerne med gummihammer eller lett staking for å sikre mot støpesår og for å gi minimalt med porer i overflaten.