Hopp til innholdet

Byggeprosjekter med Betong Øst

Vannkraftverk

Fornybar energi – Glomma og Øvre Otta

Betong Øst var med på alle de store kraftanleggene langs Glomma fra Elverum og sørover. De ble bygd i perioden 1970–1978 og har levert fornybar energi i snart 40 år uten vedlikeholdsbehov på betongen. Omfang på oppdragene: 100 000 m³ betong.

I Øvre Otta ligger Øyberget og Framruste kraftverk. Begge er bygd i 2002–2004 med Dønn Mobil fra våre mobile betongverk som sto på anleggsområdet. Omfang på oppdragene: ca 40 000 m³.

 
Minnesund bru

Slank, elegant, dristig – bruene du er avhengig av

Bruer er underverk i arkitektur og ingeniørkunst, og helt nødvendige for en effektiv infrastruktur. Betong er et ideelt brubyggermateriale, og Betong Øst har vært med på prosjekter som vi «alle» er avhengige av: Mjøsbrua, ferdig i 1985, Minnesundbrua fra 1993 og en rekke mindre prosjekter.

I Minnesundbrua er det i tillegg til vanlig Dønn Solid konstruksjonsbetong brukt spesial lettbetong med densitet på ca 1 800 kg pr m³. Da kan du få en lettere og slankere, konstruksjon.

 
Fakkelholderen Lillehammer

Øyeblikket vi ikke glemmer – OL-ilden på Lillehammer

Det glitret i betongen da HKH Kronprins Haakon senket fakkelen og tente OL-ilden. Fakkelholderen i Lysgårdsbakken er støpt med betong fra Betong Øst. Vi byttet ut sanden og steinen i Dønn Solid med resirkulert glass, betongen ble håndslipt og polert, og da ilden ble slukket etter 17 dager, sa Samaranch «The best games ever». Omfang på oppdraget: nesten ingenting. Omfang på oppmerksomheten: Noen milliarder TV-seere.

 
Vikingskipet

Bygget alle kjenner igjen – Vikingskipet

Arenaene til OL på Lillehammer i 1994 er blitt landemerker – Hamar OL-amfi, tvillingene Håkon og Kristins hall, bob-banen, Lysgårdsbakkene, og den flotteste i flokken, Vikingskipet. Betong Øst har vært med på dem alle sammen i tillegg til en rekke andre bygninger, bruer og støttemurer. Omfang på oppdragene: ca 100 000 m³.

 
Rena Leir

Også vi når det blir krevet – Rena leir

Forsvaret flyttet den største leiren sin til Rena i 1996–1997, og Betong Øst hadde betongleveransene. Etterpå har vi vært med på alle utvidelsene. Omfang på oppdragene: ca 100 000 m³.

 
A-hus byggeplass

12 000 m³ lettbetong – Nye A-hus

Sykehus er svært kompliserte bygg. Til nye A-hus på Lørenskog leverte Betong Øst betong til plasstøpte vegger, flere med glideforskaling, og plattendekker med påstøp. 12 000 m³ er Stalite lettbetong med densitet på 1 850kg/m³. Plattendekkene og peikobjelkene har spennvidder på over 7 meter. Vi utførte oppdraget i samarbeid med NorBetong. Omfang på oppdraget: ca 113 000 m³.

 
Gardermoen

Norges største anlegg – Oslo lufthavn Gardermoen

Har du støttet deg på en søyle på Gardermoen og kjent den perfekte overflaten? Betongen kommer fra Betong Øst. Den nye hovedflyplassen var det største norske anlegget noensinne, og Betong Øst leverte store mengder betong fra tre Dønn Mobil mobile fabrikker som vi satte opp på anleggsområdet. Omfang på oppdraget: ca 600 000 m³ med topper på 43 000 m³ på én måned.

 
Kornsilo Skarnes

Markens grøde – kornsiloer i Hedmark og Oppland

Kornsiloer er krevende betongkonstruksjoner på grunn av høyden og på grunn av det store trykket de må tåle. Betong Øst har laget betongen til en lang rekke av de du ser over hele Hedmark og Oppland. De fleste er bygd fra 1978–1984, slik som denne på Skarnes i Sør-Odal. Omfang på oppdraget: ca 50 000 m³.

 

Ut på tur, aldri sur – Krystallen på Kvitfjell

Vi etterspør fritidstilbud som aldri før med store utbygginger som resultat. Betong Øst har levert til alle de store, nye prosjektene i vårt område, som Krystallen på Kvitfjell (10 000 m³) og Radisson SAS Trysil (9 000 m³) i tillegg til mange andre hoteller, leilighetsanlegg og hytter.

 

Den viktige hverdagen – boligprosjekter på Østlandet

Betong Øst er en naturlig partner for store og små boligprosjekter på hele Østlandet. Det er vår betong du ser i bl.a. Elveparken Lillestrøm (15 000 m³), Bryggeriet Hamar (10 000 m³) og Jessheim Hageby (15 000 m³).